Fehér Tulipán Natúrkozmetikumok

Facebook vélemények

"A lila fürdőbombát próbáltam. Levendula illatával kellemesen ellazít, betölti a teret is. Bőrömet kíméletesen tisztítja, és hidratálja. Nem szükséges testápoló sem utána. Csak ajánlani tudom. :)"

"Lassan egy éves használat után láthatólag sokat javított az eddig nagyon száraz és piros arcbőrömön."

"Még Karácsonyi ajándéknak vettem egy fürdőbombát és nem bírtam ki - aznap este ki is próbáltam a párommal! Nagyon selymes és puha és nem utolsó sorban nagyon jó illata lett a bőrünknek tőle!"

  1. Fogunk egy már használatban lévő szappant, amit lemérünk gramm-mérlegen.
  2. Tízszer egymás után alaposan kezet mosunk.
  3. Újra lemérjük a szappant.
  4. A különbséget elosztjuk 10-zel, így kijön az egy kézmosásra jutó kopás.
  5. Elosztjuk ezt a mennyiséget a szappan eredeti tömegével.

Vegyünk egy konkrét példát:

Levendulás szappan, ami a kézmosás előtt 12,75 gramm volt, utána pedig 9,63. A kettő különbsége 3,12 gramm. Ennyi fogyott tehát a 10 kézmossásal, azaz 1 kézmosáshoz ennek a tizede kellett, vagyis 0,312 gramm. Mondjuk azt, hogy mások több szappant használnak, ezért adjunk hozzá plusz 10%-ot. 0,312 * 1,10 = 0,3432.

Ebben a kísérletben tehát 1 kézmosással 0,3432 gramm szappan fogyott el. Most el kell osztanunk ezzel a számmal a 90 grammot. 90/0,3432 = 262,23.

262,23 kézmosásra lett volna a kísérletben szereplő szappan úgy, hogy már 10% biztonsági tartalékkal számoltunk. Fontos, hogy ez nem minden gyártó szappanjaira igaz. A tartósság nagyban függ az összetételtől és a készítési paraméterektől.

 

Hibalehetőségek:

Nem mindenkinek egyforma a keze, tehát nem mindenkinek ugyanannyi szappan fog kelleni. Ez igaz. :) A kísérletet egy átlagos magasságú és súlyú férfi végezte, tehát a legtöbb hölgynek ennél kisebb mennyiség fog kelleni. Egy gyerekkel együttélő klasszikus családban pedig abszolút helytálló lesz a fenti számolás.

A szappan utolsó kis darabjával már nem lehet kezet mosni, ezért az utolsó 5-8 gramm ki lesz dobva. Nem igaz! A Fehér Tulipán szappanok minden esetben egymáshoz illeszthetőek (a különböző összetételűek is). Egyszerűen csak kezdj el használni egy újat, majd pár alkalom után már elég puha és nedves lesz ahhoz, hogy az egyenes felületéhez hozzátapadjon a másikból megmaradt kisebb darab. Az illesztési felületen legyen egy kis hab, utána hagyd száradni őket néhány óráig. A következő néhány alkalommal még ne használd a "ragasztott" kis darabot, utána viszont gond nélkül. A két szappan 1-2 napon belül teljesen összeragad - így soha, egyetlen gramm szappant sem kell eldobnod!

 

 
 
© 2019 fehertulipan.hu | Adatvédelem