Fehér Tulipán Natúrkozmetikumok

Facebook vélemények

"A lila fürdőbombát próbáltam. Levendula illatával kellemesen ellazít, betölti a teret is. Bőrömet kíméletesen tisztítja, és hidratálja. Nem szükséges testápoló sem utána. Csak ajánlani tudom. :)"

"Lassan egy éves használat után láthatólag sokat javított az eddig nagyon száraz és piros arcbőrömön."

"Még Karácsonyi ajándéknak vettem egy fürdőbombát és nem bírtam ki - aznap este ki is próbáltam a párommal! Nagyon selymes és puha és nem utolsó sorban nagyon jó illata lett a bőrünknek tőle!"

A növényi olajok biokémiai felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz, s értékes, mesterségesen utánozhatatlan hatóanyagokat - vitaminokat, ásványi anyagokat, foszfolipideket (pl. lecitint), növényi szterineket, antioxidánsokat, szín- és ízanyagokat stb. - tartalmaznak. Ezért a natúrkozmetikában egyre népszerűbbek, és egyre sokoldalúbban használják fel őket.

A növényekből, illetve növényi magvakból az értékes olajat különféle eljárásokkal nyerik ki, majd a felhasználás módjától és helyétől függően a már kinyert olaj áteshet olyan hőkezelésen vagy vegyipari beavatkozáson, amitől tovább eltartható vagy könnyebben szállítható lesz.

A kecsketejet már évezredekkel ezelőtt hatékony bőrápoló szerként tartották számon. Méghozzá nem véletlenül, hiszen késlelteti a bőr öregedését, természetes gyógymód pattanásokra, ahogyan a gyulladások és az ekcéma kezelése esetén is jó szolgálatot tehet. Ráadásul a kecsketej nagy mennyiségben tartalmaz tápanyagokat és különböző vitaminokat. Szappan formájában az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

Mi az a macerátum? Az aromaterápiában, fitoterápiában gyakran használt gyógynövény-kivonatos olaj, melyet friss, vagy szárított gyógynövények hideg áztatásával készíthetünk. Az eljárás nem bonyolult, de időigényes. A legismertebb gyógynövény olajok a körömvirág és az orbáncfű.

1db 90 grammos kecsketejes szappan akár 250 kézmosásra elegendő. (A prémium szappancsaládhoz tartozó termékek erősebben haboznak, ezért egy kicsivel gyorsabban fogynak.)

Hogyan jött ki? Lemértük! :) Na jó, azért nem álltunk neki 250-szer kezet mosni egymás után, de van olyan megbízható módszer, amivel elég pontos becslést lehet adni.

© 2019 fehertulipan.hu | Adatvédelem