Fehér Tulipán Natúrkozmetikumok

 

Facebook vélemények

"A lila fürdőbombát próbáltam. Levendula illatával kellemesen ellazít, betölti a teret is. Bőrömet kíméletesen tisztítja, és hidratálja. Nem szükséges testápoló sem utána. Csak ajánlani tudom. :)"

"Lassan egy éves használat után láthatólag sokat javított az eddig nagyon száraz és piros arcbőrömön."

"Még Karácsonyi ajándéknak vettem egy fürdőbombát és nem bírtam ki - aznap este ki is próbáltam a párommal! Nagyon selymes és puha és nem utolsó sorban nagyon jó illata lett a bőrünknek tőle!"

A növényi olajok biokémiai felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz, s értékes, mesterségesen utánozhatatlan hatóanyagokat - vitaminokat, ásványi anyagokat, foszfolipideket (pl. lecitint), növényi szterineket, antioxidánsokat, szín- és ízanyagokat stb. - tartalmaznak. Ezért a natúrkozmetikában egyre népszerűbbek, és egyre sokoldalúbban használják fel őket.

A növényekből, illetve növényi magvakból az értékes olajat különféle eljárásokkal nyerik ki, majd a felhasználás módjától és helyétől függően a már kinyert olaj áteshet olyan hőkezelésen vagy vegyipari beavatkozáson, amitől tovább eltartható vagy könnyebben szállítható lesz.

Mi az a macerátum? Az aromaterápiában, fitoterápiában gyakran használt gyógynövény-kivonatos olaj, melyet friss, vagy szárított gyógynövények hideg áztatásával készíthetünk. Az eljárás nem bonyolult, de időigényes. A legismertebb gyógynövény olajok a körömvirág és az orbáncfű.

A kecsketejet már évezredekkel ezelőtt hatékony bőrápoló szerként tartották számon. Méghozzá nem véletlenül, hiszen késlelteti a bőr öregedését, természetes gyógymód pattanásokra, ahogyan a gyulladások és az ekcéma kezelése esetén is jó szolgálatot tehet. Ráadásul a kecsketej nagy mennyiségben tartalmaz tápanyagokat és különböző vitaminokat. Szappan formájában az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

1db 90 grammos kecsketejes szappan akár 250 kézmosásra elegendő. (A prémium szappancsaládhoz tartozó termékek erősebben haboznak, ezért egy kicsivel gyorsabban fogynak.)

Hogyan jött ki? Lemértük! :) Na jó, azért nem álltunk neki 250-szer kezet mosni egymás után, de van olyan megbízható módszer, amivel elég pontos becslést lehet adni.

A QR-kód lényegében egy nyomtatott fénykép, aminek a segítségével közvetlenül elérhető bármilyen internetes tartalom. Ezzel a megoldással nem kell az okostelefon hosszú és bonyolult webcímeket beírni, hanem néhány másodperc alatt lehet gyorsan és hibalehetőség nélkül navigálni. (A QR-kód sokkal több adatot is képet tárolni, de számunkra most ez a része érdekes elsősorban.)

© 2019 fehertulipan.hu | Adatvédelem